Cinnamon Roll Cheesecake

Autor: Táňa
16/04/2024

Cinnamon Roll Cheesecake je báječný cheesecake s příchutí skořicových rolek. Prostě spojíte dva oblíbené dezerty do jednoho.

Příprava je stejná jako u klasického cheesecaku, jen do tvarohové náplně přidáte i kousky skořicové náplně. Takové, která se dává do kynutých skořicových rolek. To je ve zkratce celé kouzlo tohoto dezertu, ale musím říct, že značně lahodné.

Nejenže skvěle chutná, ale navíc hezky vypadá i na řezu. Určitě vyzkoušejte.

Cinnamon Rolls Cheesecake

CINNAMON ROLL CHEESECAKE

INGREDIENCE

(1 lžíce = 15 ml, 1 lžička = 5 ml)

TĚSTO:
250 g sušenek, nadrcených najemno
½ lžičky skořice, mleté
špetka soli
110 g másla, rozpuštěného a trochu zchladlého

TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
500 g tvarohu (polotučného)
180 g zakysané smetany
165 g třtinového cukru
20 g špaldové hladké mouky
2 lžičky vanilkového extraktu
špetka soli
nastrouhaná kůra a šťáva z ¼ citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)
3 vejce

SKOŘICOVÁ NÁPLŇ:
110 g třtinového cukru
1 lžíce skořice, mleté
30 g špaldové hladké mouky
60 g másla, rozpuštěného a trochu zchladlého

POSTUP

  1. Připravte si dortovou formu o průměru 22 cm a velký plech. Formu nemusíte vymazávat ani vysypávat.
  2. Ve větší míse si na těsto promíchejte nadrcené sušenky se skořicí, solí a máslem. Směs přendejte do formy a pomocí skleničky s hladkým dnem ji upěchujte po dně formy a vymačkejte ji i do boků, aby vznikl zvýšený okraj.
  3. Pak si nachystejte náplně. Na tvarohovou v míse rozšlehejte tvaroh se zakysanou smetanou. Přidejte cukr, mouku, vanilkový extrakt, sůl, citrónovou kůru a šťávu a dobře prošlehejte. Nakonec postupně vešlehejte všechna vejce.
  4. Na skořicovou náplň dobře společně propracujte všechny ingredience, tedy cukr, skořici, mouku a máslo.
  5. Do formy na sušenkový základ nalijte ⅓ tvarohové náplně. Na ni dejte ½ skořicové náplně – lžičkou nabírejte malé kousky a rozložte je sem tam po celém povrchu. Pak nalijte druhou třetinu tvarohové náplně, na ni rozložte druhou půlku skořicové náplně, a nakonec vše zalijte poslední třetinou tvarohu. Povrch urovnejte.
  6. Troubu vyhřejte na 160° C. Naplněnou dortovou formu postavte na velký plech a společně vložte do trouby. Pečte 70 minut. Pak troubu vypněte, lehce pootevřete dvířka (zajistěte je například rukojetí vařečky) a cheesecake v ní nechte 1 hodinu dojít.
  7. Upečený cheesecake vyndejte z trouby, postavte na chladicí mřížku a nechte ho ve formě zcela vychladnout. Pak ho přendejte do lednice a nechte uležet přes noc.
  8. Druhý den můžete cheesecake podávat. Před servírováním ho dozdobte dle vlastního uvážení, např. šlehačkou, mletou skořicí atd. V chladnu vydrží 2-3 dny.

Cinnamon Rolls Cheesecake

Cinnamon Rolls Cheesecake

Cinnamon Rolls Cheesecake

Cinnamon Rolls Cheesecake

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Like
Close
Close