Kakaové sušenky s kokosem můžete upéci jako cukroví, rychlé pohoštění pro návštěvu, nebo třeba jako svačinku do školy.
Obsahují oblíbené chutě, kakao, skořici, vanilku, kokos.
Také jsou bezlepkové. V receptu uvádím plain white flour od Doves Farm, ale vyzkoušet můžete i další bezlepkové mouky. Já jsem si například oblíbila přidávat mouku mandlovou nebo kukuřičnou. Ráda také sáhnu po mouce Mix C – Mix Pâtisserie, která je určena právě i na sušenky.
Navíc vás nečeká náročná příprava, žádné vyvalování, vykrajování. Z těsta se ručně tvarují kuličky, které před pečením na plechu jen mírně rozplácnete vidličkou. Sušenky se tak lépe propečou a zároveň budou díky otiskům hrotů vidličky rovnou ozdobené.
KAKAOVÉ SUŠENKY S KOKOSEM
INGREDIENCE
(1 lžička = 5 ml)
240 g bezlepkové mouky (např. plain white flour od Doves Farm, nebo také směs více bezlepkových mouk)
20 g kakaa (práškového)
100 g třtinového cukru s vanilkou
špetka soli
100 g strouhaného kokosu
¼ lžičky mleté skořice
220 g másla, pokojové teploty
1 žloutek
POSTUP
- Velký plech vyložte papírem na pečení.
- Do větší mísy vsypejte suché ingredience, tedy mouku, kakao, cukr, sůl, kokos a skořici, přidejte máslo a žloutek a vše vypracujte (můžete si pomoci kuchyňským robotem) v hladké, trochu mazlavé těsto.
- Z těsta tvořte na připravený plech kuličky o průměru asi 4 cm a trošku je vidličkou zploštěte.
- Troubu vyhřejte na 180 °C, vložte plech se sušenkami a pečte je cca 10-12 minut nebo dokud nejsou při okrajích lehounce nazlátlé.
- Čerstvě upečené bezlepkové sušenky jsou velmi křehké a mohly by se polámat, proto je nechte po vytažení z trouby nejprve zchladnout na plechu, a teprve pak je přenášejte.