Rebarborový crumble s mandlovou moukou

Autor: Táňa
24/05/2022

I letos jsem se na rebarboru moc těšila. Dezerty z ní mě nikdy neomrzí. Jako například rebarborový crumble s mandlovou moukou.

Jemně nakyslý díky rebarboře, lehoučký díky mandlové mouce, s jejímž použitím je zároveň bezlepkový.

Dochutit si ho můžete šlehačkou či zmrzlinou, případně dosladit podle své chuti javorovým sirupem.

Hledáte-li rychlý, dobrý a osvěžující dezert z rebarbory, tento crumble je pro vás jako stvořený.

Rebarborový crumble s mandlovou moukou

REBARBOROVÝ CRUMBLE S MANDLOVOU MOUKOU

INGREDIENCE

(1 hrnek = 240 ml, 1 lžíce = 15 ml, 1 lžička = 5 ml)

NÁPLŇ:
2 hrnky (cca 240 g) rebarbory, očištěné, nakrájené na cca 2 cm velké kousky
2 lžíce (24 g) třtinového cukru
1 lžíce (7 g) kukuřičného škrobu

CRUMBLE:
1 hrnek (112 g) mandlové mouky (jemně namletých mandlí)
⅓ hrnku (80 g) třtinového cukru
¼ lžičky skořice, mleté
¼ hrnku (50 g) másla, rozpuštěného

POSTUP

  1. Budete potřebovat zapékací formu. Já jsem použila kulatou koláčovou formu o průměru 24 cm. Nemusí se vymazávat ani vysypávat.
  2. Nakrájenou rebarboru v misce dobře promíchejte s cukrem a škrobem. Poté ji rozprostřete po celém dně připravené formy.
  3. Mezitím ve větší misce promíchejte mandlovou mouku s cukrem a skořicí a vlijte rozpuštěné máslo. Promíchejte, vznikne vám mokrá drobenka. Tou rovnoměrně zasypejte rebarboru ve formě.
  4. Troubu vyhřejte na 180 °C, vložte formu a nechte péct cca 35 minut, dokud nebude drobenka zapečená hezky dozlatova.
  5. Crumble vytáhněte z trouby a na kovové mřížce nechte zchladnout. Můžete podávat ještě teplý, samotný nebo s čepicí ze zakysané smetany či šlehačky. Crumble uchovávejte v lednici.

Rebarborový crumble s mandlovou moukou

Rebarborový crumble s mandlovou moukou

Rebarborový crumble s mandlovou moukou

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Like
Close
Close