Affogato

Autor: Táňa
12/09/2020

Jako velká milovnice kávy se sama divím, že mám na blogu zatím jen pár receptů s kávou. To musím napravit. A hned nasadím skutečný kalibr, protože dnešním dezertem je božské affogato.

Affogato je italský, velice snadný dezert, na který potřebujete jen dvě ingredience – vanilkovou zmrzlinu a kávu espresso. Fajnšmekři si mohou přikápnout i nějaký dobrý likér, například Amaretto, ale já zůstávám u základní verze a stačí mi káva se zmrzlinou.

Letos v létě jsem si affogato vychutnala opravdu mnohokrát, protože jsem často připravovala domácí vanilkovou zmrzlinu, která se na tento dezert hodí naprosto ideálně. Pokud vám recept na ni pomůže, budu ráda, ale klidně můžete použít i svou osvědčenou kupovanou zmrzlinu.

Zmrzlina nemusí být nutně pouze vanilková. Podobně dobře poslouží i jiné příchutě, například kávová, čokoládová, karamelová.

Espresso by mělo mít klasicky 30 ml a na toto množství dávám 1 kopeček zmrzliny. Ale záleží na chuti, někdo si možná rád dá hned 2 kopečky.

No, a pak už se to mlsá úplně samo. 🙂

E-SHOP S VŮNÍ VANILKY! Navštivte také náš e-shop a vyberte si něco pro radost.

Affogato

AFFOGATO

INGREDIENCE

1-2 kopečky vanilkové zmrzliny
30 ml espressa
(sladký likér, například Amaretto – nemusí být)

POSTUP

  1. Do malého šálku vložte zmrzlinu a na ni nalejte horké espresso (případně i kapku sladkého likéru). Podávejte ihned.
  2. Tip! Affogato si můžete i dle chuti přizdobit. Výborně se hodí třeba nastrouhaná čokoláda, čokoládová poleva, kávová zrna v čokoládě nebo drcené mandlové sušenky.

Uvedené množství ingrediencí stačí na 1 porci.

Affogato

Affogato

Affogato

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Like
Close
Close