Karamelizované mandle

Autor: Táňa
17/05/2015

Hořkosladké, křupavé, jemně karamelové a hříšně návykové jsou karamelizované mandle. Zlákají vás, kdykoliv půjdete kolem nich. Nedá vám to, zobnete sem, zobnete tam, a nakonec budete rádi, když vám během chvilky zůstane alespoň hrstička. A to píšu z vlastní zkušenosti :-).

Možností, jak a kde karamelizované mandle použít, je mnoho. Necháte je celé, nebo je nadrtíte. Použijete je jako posypku na koláč, k ozdobení dortu, do poháru, nebo je zkrátka sníte jen tak samotné.

Výborné jsou prostě vždy. Doporučuji připravit si do zásoby alespoň dvě dávky, protože jsou velmi jedlé a mizí opravdu rychle.

Karamelmandle2

KARAMELIZOVANÉ MANDLE

INGREDIENCE

80 g mandlí, celých, neloupaných
40 g světlého třtinového cukru (např. light muscovado, demerara)

POSTUP

  1. Připravte si velký plech a vyložte ho papírem na pečení.
  2. Mandle dejte do síta a propláchněte je studenou vodou. Ještě mokré je v míse promíchejte s cukrem. Když jsou mandle pěkně obalené, vyklopte je na plech s pečicím papírem a rovnoměrně je rozprostřete.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C a mandle tam nechte cca 10-15 minut zapékat. Během té doby je několikrát promíchejte a dejte pozor, aby se nespálily.
  4. Hotové karamelizované mandle můžete konzumovat jak teplé, tak vychladlé.

Karamelmandle3

Karamelmandle4

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Like
Close
Close