Ovesné cookies jsou velmi jedlé, rychle hotové a bezvadné na mlsání i na malou svačinku.
Uvnitř měkké, navrch lehce křupavé, voňavé po skořici a ovesných vločkách. Libovolně do nich můžete přidat i ořechy, semínka, rozinky či čokoládové pecky.
A když si je připravíte v malých tvarech, umím si je skvěle představit také jako zdravější vánoční cukroví.
OVESNÉ COOKIES
INGREDIENCE
(1 lžička = 5 ml)
100 g třtinového cukru
110 g másla, pokojové teploty
1 lžička vanilkového extraktu
¼ lžičky soli
1 vejce
½ lžičky skořice, mleté
100 g špaldové celozrnné mouky
¼ lžičky jedlé sody
150 g ovesných vloček, jemných
POSTUP
- Velký plech vyložte papírem na pečení.
- Na těsto ve větší míse vyšlehejte cukr s máslem, vanilkou a solí dojemna. Přišlehejte vejce, skořici a mouku promíchanou s jedlou sodou. Nakonec vpracujte ovesné vločky.
- Z těsta tvořte na připravený plech hromádky o průměru asi 4-5 cm a trošku je rukou nebo vidličkou zploštěte.
- Troubu vyhřejte na 180 °C, vložte naplněný plech a pečte cca 12 minut nebo dokud nejsou cookies při okrajích lehounce nazlátlé.
- Cookies nechte po vytažení z trouby minutku odstát na plechu, pak je přendejte na kovovou mřížku a nechte zcela vychladnout.